Hot συμβουλές για λολίτες

      u-chair_sil.jpg          

Wow! Πώς τα καταφέρνουν ορισμένοι και κάνουν 15 πράγματα ταυτόχρονα; (Αυτό είναι άσχετο με το θέμα του post, απλά εκφράζω την απορία μου, γιατί τρέχω πανικόβλητος και με το ζόρι κάνω 3 πράγματα ταυτόχρονα 😉 )

Τέσπα. Πριν λίγες μέρες έπεσε στην αντίληψή μου ένα «νεανικό» περιοδικό, για κοριτσάκια υποθέτω αν λάβω υπόψη μου τη φωτό στο εξώφυλλο και το περιεχόμενο (;).

Βασικά, το περιοδικό απευθύνεται σε μια γκάμα ηλικιών από 17 έως … 35.  Διαβάζοντας τα περιεχόμενα, μου έπεσε το σαγόνι. Θα καταλάβετε το γιατί, αν παραθέσω ενδεικτικά μερικούς τίτλους:

– το sexy look

– τι έκανε λέει; Ξενοπήδηξε;

– πώς να τον «στείλεις» χωρίς να τον κάνεις κουρέλι;

– η τέχνη της θηλυκότητας

– πως να τον φτιάξεις σε 5 απλά βήματα

– τριώδιο με σένα και την καλύτερή σου φίλη

– tips για ξεπέτες

κλπ κλπ. Το πιάσατε το νόημα, πιστεύω.

Ομολογώ, το βρήκα πολύ ανεβασμένο. Μάλιστα, λέω να το δώσω σε μερικές φίλες μου μπας και ξεστραβωθούν! Και όχι μόνο 25άρες και 30άρες, αλλά και μικρότερες, γιατί όχι; Δεν είναι άκρως προοδευτικό να «εκπαιδεύουμε» τα κοριτσάκια από τα 14; Έτσι ώστε, να απολαμβάνουμε εμείς τα αγοράκια αναβαθμισμένες «υπηρεσίες» από νωρίς!

Όπως είπα, το περιοδικό απευθύνεται σε μια γκάμα ηλικιών από 17 έως … 35. Κρίνοντας όμως από το εξώφυλλο αλλά και από μερικά γράμματα αναγνωστών, βλέπω ότι διαβάζεται και από 14χρονα. 

Το ζήτημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι ευαίσθητο γενικά, και ειδικότερα στην Ελλάδα, όπου τα πιο σημαντικά πράγματα για τις επαφές με το άλλο (ή το ίδιο) φύλο δυστυχώς τα μαθαίνουμε στο δρόμο . Αλλά δεν είναι προτιμότερο / σωστότερο να ενημερώνεται ο έφηβος υπεύθυνα και ελεγχόμενα από τον γονιό;

(γιατί από το σχολείο, … θυμάμαι, κάποτε – όχι περισσότερο από 5 χρόνια πριν – τέθηκε το ενδεχόμενο να διδαχθεί σεξουαλική αγωγή σε ιδιωτικό λύκειο της επαρχίας. Όταν ο καθηγητής που επελέχθηκε ρώτησε τί θα διδάξει σε 17χρονα που δεν το ξέρουν ήδη, πήρε την απάντηση από τον διευθυντή του λυκείου: ε, λίγο συναισθηματική επικοινωνία, λίγο υγιεινή, τέτοια πράγματα). Συνεπώς, το σχολείο ξεχάστε το.

Αν λοιπόν είσαι γονιός και το κοριτσάκι σου είναι 14 χρονών, θα ήθελες να διαβάζει τέτοια περιοδικά;

Αν ναι, τότε κάνε του δώρο γενεθλίων το Κάμα Σούτρα, για να μάθει καινούρια κόλπα για τον γκόμενο. Ποιόν γκόμενο; Καλά, είσαι νυχτωμένος…

Αν όχι, τότε κάνε μια επιδρομή στα περιοδικά που έχει και μη μείνεις στο εξώφυλλο, ξεφύλλισε και λίγο.

7 Σχόλια

  1. Να πω την κακιά τη λέξη που απεχθάνομαι:»πουλάει»!
    Τι περίμενες να φεύγει σα φρέσκο ψωμάκι απ΄τα περίπτερα «Η Πολιτεία του Πλάτωνα»; ή το «περί παίδων αγωγής του Πλούταρχου»;
    Χαλαρωτικά,πικάντικα,ανάλαφρα,γουστόζικα,μια χαρά δηλαδή θα έλεγα,αν δε γινόταν και συνήθεια(άρα και δεύτερη φύση)στο αναγνωστικό κοινό.
    Όσο για τους γονείς,μεγάλη η ευθύνη για κατευθύνσεις.Όμως ούτε υπάρχουν πάντα,ούτε είναι ιδανικοί προς ανατροφή παιδιών όλοι όσοι γίνονται γονείς,κι όχι ότι φταίνε οι ίδιοι,ανάθεμα την παιδεία και την κοινωνία μας!(σε τι λούκι μ’έβαλες…)
    Ο γονιός και μόρφωση να μη διαθέτει όμως-ποιός είπε ότι είναι το παν;-έχει αγάπη.Και στην αγάπη βρίσκεις πάντα Σοφία.Γι’αυτό και το Ελλαδιστάν στέκεται όρθιο ακόμα κι όχι μόνο…

  2. Ρε συ Sad απείλησε με μαστίγωμα τούτη τη Γλυκερία να ανοίξει μπλογκ. Στράφι πάει!

    Όσο για το ποστ,τι νομίζεις πως θα μπορούσαν να γράψουν σε ένα περιοδικό πια για να καταφέρει να σταθεί στην αγορά;
    Πως να μη μαλώνετε με τα αδέλφια σας, πόση ώρα να ξοδεύετε στο διάβασμα, πως να έχετε καλή σχέση με τους γονείς σας κλπ;;;;;

    Όσο για το αν θέλω να διαβάζουν τα παιδιά μου …..είμαι μια δημοκρατική μαμά εγώ. Πρώτα θα το διαβάσουν και μετά θα τις σουβλίσω!!!! :ΡΡΡΡ

    Η αλήθεια πάντως είναι πως το πρώτο μου περιοδικό ως παιδί ήταν ο Καζανόβας. Κυκλοφορούσε ελεύθερα στο σπίτι και δεν μου απαγορεύτηκε ποτέ να το διαβάσω.
    Φυσικά μετά το «Ρομάντζο» μου φαινόταν γλυκανάλατο αλλά το προτιμούσα γιατί με έκανε και ονειρευόμουν.

    Και από ό,τι κατάλαβες μπορεί ο «Καζανόβας» να ήταν η εγκυκλοπαίδειά μου αλλά ως «Ηλίθια Ρομαντική» το Ρομάντζο επέδρασε πολύ επάνω μου!

    Ίσως τελικά διέθετα κρίση τότε…. (γιατί τώρα…..την πήρε η βαρκούλα!)

  3. oh my god, τα παραλές. τα αγοράκια δηλαδή που μεγαλώνουν με πιο χάρντκορ πορνοπεριοδικά; έτσι έχω ακούσει δηλαδή 😛

  4. Χμ, η εφηβεία είναι μια κυκλοθυμική περίοδος άφθονου πειραματισμού. Σίγουρα ο διάλογος με τους γονείς, είναι απαραίτητος στη φάση αυτή, όμως καλό είναι να γίνεται με τακτ,
    αφού οι απαγορεύσεις, μόνο αντίδραση μπορούν να φέρουν.
    Άλλωστε, ό,τι -σύμφωνα με τη ‘τζιζ’ λέξη- ΄πουλάει΄, δε συμβαίνει να έχει την ίδια επίδραση σε όλους.
    Όσο για τα περιοδικά που διαβάζουν τα θερμόαιμα αγοράκια, με πρόλαβε ο keim σ’ αυτό.

  5. Ok, κατάλαβα… Είμαι συντηρητικούρα, ε; Κομπλεξάρας μήπως; 😀 Οπισθοδρομικός σίγουρα. Αναχρονιστικός, έστω. Ηθικολόγος πάνω απ’ όλα. :mrgreen:
    Τζήζους! Μάλλον έπρεπε να γράψω κι άλλο post…. Τέσπα.

    > Γλυκερία, όπως βλέπεις, είσαι δακτυλοδεικτούμενη για φυγοπονία. Συνιστώ να σκεφτείς σοβαρά το θέμα του blogging. Τα λέμε για συμβουλές, αν χρειάζεσαι. Έχεις διορία μέχρι χθες το βράδυ στις 9:00. Ήδη έχεις καθυστερήσει να δώσεις απάντηση. Λοιπόν; 8)

    > Ναταλία, σόρρυ ρε συ, είμαι καλό παιδί και δεν μπορώ να απειλήσω με μαστίγωμα… Χώρια που αν το έκανα μπορεί να έτρωγα και ξύλο από τον θεό του πολέμου 😉 Αλλά, πιστεύω θα το σκεφτεί σοβαρά…

    > Keim, σους βρε… Τα παιδιά είναι αλλιώς. Εδώ μιλάμε για κορίτσια 😀
    Σοβαρά τώρα, το θέμα δεν είναι η πρόσβαση σε τσόντες, αλλά η μεταμφιεσμένη και υπόγεια διαπαιδαγώγηση. Η υποβολή ότι το ντύσιμο, οι σεξουαλικές σχέσεις και η γενικότερη συμπεριφορά και συγκεκριμένες φιλοσοφίες είναι must για παιδιά των 14-15 χρονών. Γιατί, κι αν αρχίζουν να φυτρώνουν τα μεμεδάκια, αυτό δε σημαίνει ότι είναι ώριμες να συνάψουν σχέσεις, να διαχειριστούν συμπεριφορές κλπ. Θυμάσαι πως είναι να υπάρχει φυσική συμπεριφορά, καθορισμένη από τα ένστικτα και όχι από tips «επιτυχημένης» συμπεριφοράς; Μα τι λέω, είσαι πολύ μικρός, δεν τα πρόλαβες… Οι μεγαλύτεροι νομίζω καταλαβαίνουν.

    > Αννίτα, η έμφαση δεν ήταν στην απαγόρευση, ίσως δεν εκφράστηκα σωστά.. Αυτό που ήθελα να δείξω είναι ότι κυκλοφορεί κάτω από την πολυάσχολη μύτη μας υλικό που ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ δεν είναι ότι καλύτερο για κάποιες ηλικίες. Από κει και πέρα, εντάξει, συζητάμε.

  6. !…
    sadmanivo,Ναταλία(γενεθλιίζουσα στα λατινικά ε;)χαίρομαι που σας αρέσουν αυτά που γράφω.Προφανώς εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος!αυτό είναι όλο.
    Έχω πει ήδη στον Οpenminded ότι χρειάζεται χρόνος και ψυχή(και μπράβο σας),για να έχει κάποιος δικό του blog.Μετά το Μάιο θα τα κατάφερνα πιστεύω.(Άλλο κακό να μη σας βρεί…)
    Άντε να κάνουμε όλοι μαζί πυργάκια στην άμμο,ελπίζοντας ότι θα προλάβουν να φωτογραφηθούν πριν τα πάρει ο άνεμος…
    Sadmanivo συμβουλές πάντα θέλω ν’ακούω,εκτιμητέες από σένα,αλλά για blog μάλλον δε θα χρειαστεί.Κι ευχαριστώ για τη φιλοξενία πάλι!

  7. Εγω αυτό που έχω να πώ είναι πώς έχουμε μετατρέψει το πιό φυσιολογικό, όμορφο και απαραίτητο στοιχείο της ψυχικής και σωματικής ολοκλήρωσης έρμαιο της παραπληροφόρησης και ηθικοί αυτουργοί είμαστε όλοι εμείς που νίπτουμε τας χείρας μας.

    Αντι να υπάρχει υποχρεωτική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που θα οδηγεί σε σωστή διαχείρηση ορμών και όχι μόνο, γινόμαστε θεατές διαφόρων video απο κινητά και η αντίδραση μας είναι τα απαγορεύσουμε τα κινητά στα σχολεία!!!

    Τετοια περιοδικά και συναφής ποιοτητας «ενημερωτικά» μέσα θα υπάρχουν πάντα. Αλλα κάποια στιγμή δεν πρέπει να βάλουμε και κάτι να ισορροπήσει την ζυγαριά? Η θα φταίει η τεχνολογία που θα δείχνει την γύμνια μας???

    Sadmanivo και εμένα γενικά με προβληματίζουν όλα αυτά και χάρηκα για το ποστ…Sorry για την καταχρηση του χώρου.

Σχολιάστε