5 Λέξεις (νομίζεις!)

           5_words.jpg

Στην αρχή δεν είδα με καλό μάτι την «κλήση» της αγαπητής foulianna . Σκέφτηκα, ωχ, άλλη μια πυραμίδα εξομολογήσεων… Κατόπιν όμως, το ξανασκέφτηκα και δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό. Οκ, αγαπητή μου, δέχομαι. Ορίστε το κείμενό μου. Προειδοποιώ πάντως, είναι μεγάλο. Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα (του ποιού;!!!) Επίσης, δεν μπορώ να καλέσω με τη σειρά μου άλλους. Όσοι θέλετε, ανοικτή πρόσκληση. Γράφτε. Οι λέξεις, ΟΨΗ, ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ, ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ, ΠΛΑΝΗΤΗΣ.

Τέσπα. Το κείμενο. Ορίστε. 

– Πλανήτης Γη, πλησιάζουμε σε ακτίνα 0,0032 AU, είσοδος σε γαιοσύγχρονη τροχιά σε 11 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, ανήγγειλε η ευχάριστη ανδρόγυνη φωνή από τα μεγάφωνα του σκάφους.

Καθώς η φωνή του υπερυπολογιστή του ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΧΧΙ, ενός από τα γιγάντια διαστημικά σκάφη 4ης γενιάς που εκτελούσαν δρομολόγια στον μικρό βραχίονα του Γαλαξία, συνέχισε να αραδιάζει πληροφορίες για την επικείμενη προσέγγιση του μητρικού πλανήτη, ο Δεύκος αγκάλιασε στοργικά την γυναίκα του Πυρέλλα και στράφηκε προς τις γιγαντοοθόνες που κάλυπταν τον τοίχο απ’ άκρη σ’ άκρη. Οι τεράστιες, πολωμένες επιφάνειες σταμάτησαν τα σουρεαλιστικά τους clips και άρχισαν να προβάλλουν εικόνες από τον Μυθικό πλανήτη, το λίκνο της ανθρωπότητας. Στο μαύρο φόντο ενός ουρανού διάσπαρτου με αστέρια, το περίγραμμα του πλανήτη εμφανίστηκε σταδιακά, καθώς οι εικονικές κάμερες ακολουθούσαν μια υποτιθέμενη πορεία από κάποιο σημείο που το ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΧΧΙ θα βρισκόταν μετά από τουλάχιστον δέκα λεπτά.

Η γνωστή σε όλους τους ταξιδιώτες – ακόμη και στους λίγους που δεν ήταν απόγονοι του homo sapiens – γαλαζόλευκη όψη της Γης γέμισε τις γιγαντοοθόνες προκαλώντας επιφωνήματα δέους και θαυμασμού στους ανθρώπους που γεννήθηκαν, τόσο αυτοί όσο και οι πατεράδες τους, (ακόμη και οι προ-προ-προ μέχρι και 100 προ πριν – πατεράδες τους) σε πλανήτες μακρινούς μέχρι και 200 έτη φωτός, αλλά που ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί  ένα σύμβολο ενότητας και αρχέτυπο της κοινής κληρονομιάς.  Εκατοντάδες επιβάτες ρουφούσαν με το βλέμμα το τόσο οικείο από τα ολογραμματικά βιβλία θέαμα της γαλάζιας σφαίρας, καθώς οι εικονικές κάμερες έκαναν ζουμ ομαλά, αποκαλύπτοντας τα στρώματα των σύννεφων που σκέπαζαν τη φωτισμένη όψη του πλανήτη.

Τη στιγμή εκείνη μια ομάδα ανδροειδών που εκτελούσαν χρέη συνοδών πτήσης ξεχύθηκαν στους διαδρόμους με τρόλεϊ γεμάτα με χυμούς, αναψυκτικά και τονωτικά διαλύματα σε ημιδιαφανείς φούσκες. Αποτελούσε μέρος του πρωτοκόλλου πτήσης η τελευταία προσφορά υγρών λίγο πριν την ακινητοποίηση του σκάφους σε τροχιά διακτινισμού. Κι ενώ τα ανδροειδή μοίραζαν στους επιβάτες τα αναζωογονητικά υγρά της επιλογής τους, το νεαρό ζευγάρι από την Ολυμπία σφιχταγγαλιασμένο και γεμάτο συγκίνηση για το προσκύνημα που επιτέλους μπόρεσαν να κάνουν παρατήρησε στις οθόνες κάποια μπαλώματα στα λευκά σύννεφα, μικρά στην αρχή, μεγαλύτερα στη συνέχεια καθώς οι εικονικές κάμερες συνέχιζαν το προγραμματισμένο ζουμ στην επιφάνεια.

Κάτω από τα έκπληκτα μάτια του πλήθους, γιατί και άλλοι τώρα πρόσεχαν τα μπαλώματα αυτά, ένα καλειδοσκόπιο από χρώματα άρχισε να προβάλλει. Ξεθωριασμένα κίτρινα, άρρωστα πορτοκαλί, μελαγχολικά κοκκινωπά, ακόμη και gay ιριδίζοντα φούξια, τα χρώματα αναδυόταν με ταχύτητα, μετατρέποντας το γαλαζόλευκο τοπίο σε ένα γαλαζόλευκο δίχτυ γεμάτο με πολύχρωμα ψάρια. 

Τι στο… αναφώνησε ο Δεύκος με απορία. Τι είναι αυτά τα χρώματα; ρώτησε εξίσου έκπληκτη η Πυρέλλα.

Τα ανδροειδή, ανίκανα από προγραμματισμό να ξεφύγουν από το πρόγραμμά τους συνέχιζαν να μοιράζουν τις ημιδιαφανείς φούσκες στο έκπληκτο πλήθος. Άνθρωποι κοιτούσαν σοκαρισμένοι τις γιγαντοοθόνες, μετά στρέφονταν ο ένας στον άλλο με τα ερωτηματικά πρόδηλα στα μάτια.

Τα μεγάφωνα σταμάτησαν την προγραμματισμένη αναμετάδοση γεγονότων και ακολούθησε μια σύντομη σιωπή. Κατόπιν, η ευχάριστη, ανδρόγυνη φωνή του υπερυπολογιστή του ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΧΧΙ αντήχησε στο πολυτελές κατάστρωμα του σκάφους.  Αγαπητοί επιβάτες του ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΧΧΙ, φοβάμαι πως τα feed backs που μόλις λάβαμε από τους αυτόματους σταθμούς καταγραφής σε τροχιά γύρω από τους εξωκρόνιους πλανήτες περιέχουν κάποια (εδώ ακριβώς, η φωνή της τεχνητής νοημοσύνης σχεδόν έκανε μια παύση, αρκετά σύντομη ώστε να μην γίνει αντιληπτή από τους περισσότερους επιβάτες) δυσάρεστα νέα. Αναλύοντας τα οπτικά, φασματοφωτομετρικά και ραδιοσκοπικά δεδομένα που καταγράφηκαν στους σταθμούς καταγραφής AKASA 19 και AKASA 22 κατέληξα στο συμπέρασμα πως ο πλανήτης γη δεν είναι πλέον κατοικημένος. Μάλιστα, στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν είναι καν βιώσιμος, καθώς τα δεδομένα που εισήλθαν στις τράπεζες μνήμης μου δείχνουν σημαντικές αλλοιώσεις στις κυριότερες παραμέτρους βιωσιμότητας των πλανητών.

Η Πυρέλλα χλόμιασε. Αμέσως, ένα ανδροειδές που βρισκόταν δυο σειρές μπροστά, εγκατέλειψε τον επιβάτη που, με το στόμα ανοιχτό αδιαφορούσε για τις ημιδιαφανείς φούσκες αναψυκτικών, και προσφέρθηκε να μάθει αν η κυρία ήταν εντάξει και αν χρειαζόταν τίποτα.

Χάσου από τα μάτια μου ανδρείκελο! φώναξε η Πυρέλλα έξαλλη. Ο Δεύκος, με μια επιτακτική χειρονομία έδιωξε το ανδροειδές στρέφοντας την προσοχή του σ’ αυτά που έλεγε η φωνή του σκάφους. 

Από τα δεδομένα που έφτασαν στις τράπεζες μνήμης μου, έλεγε το σκάφος, φαίνεται πως η μέση θερμοκρασία του πλανήτη γη είναι 7 βαθμούς υψηλότερη από το όριο ασφαλείας για την ισοκατανομή του νερού σε υγρή και στερεά μορφή. Αυτή η αύξηση πιθανότατα προκλήθηκε από την μεγάλη αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη και είχε σαν αποτέλεσμα το λιώσιμο των πάγων στους πόλους και το πλημμύρισμα σημαντικής παραθαλάσσιας έκτασης ξηράς. Η ξηρά πλέον δεν καλύπτει τα 2/5 του πλανήτη αλλά το 1/4.

Επιπρόσθετα, φαίνεται ότι έχει εξαλειφθεί το φυτοπλαγκτόν που παλαιότερα κάλυπτε μεγάλη έκταση των ωκεανών και μπορούσε να απορροφήσει την περίσσεια του διοξειδίου του άνθρακα. Αλλά και στην ξηρά, όπως δείχνουν οι εικόνες από τους αισθητήρες του σκάφους, η βλάστηση έχει υποχωρήσει σημαντικά τόσο σε έκταση όσο και σε ποικιλία, αφήνοντας τις περισσότερες εκτάσεις γυμνές ή με κακτοειδή φυτά ανίκανα να αντισταθμίσουν την περίσσεια του διοξειδίου.

– Μία άλλη δυσάρεστη αλλαγή, συνέχισε η ευχάριστη ανδρόγυνη φωνή, φαίνεται να σχετίζεται με την σημαντική εξασθένιση του στρώματος του όζοντος στην ατμόσφαιρα. Η επακόλουθη αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας πιθανότατα ευθύνεται για την ανυπαρξία ζωής πέρα από τα λιγοστά φυτά που προσαρμόσθηκαν σ’ αυτό το περιβάλλον.

Δυσάρεστη; Είπε δυσάρεστη; ρώτησε ξεψυχισμένα η Πυρέλλα. Ο Δεύκος κούνησε το κεφάλι με απελπισία.  Συνοψίζοντας, πολύ φοβάμαι πως εξαιτίας των απρογραμμάτιστων και απρόβλεπτων αλλαγών στην επιφάνεια του πλανήτη, συνέχισε απτόητος ο υπερυπολογιστής του ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΧΧΙ, οι διακοπές σας δεν είναι πλέον εφικτές. Λυπούμαστε πολύ γι αυτό και σε ένδειξη αποζημίωσης για την ταλαιπωρία σας προσφέρουμε εντελώς δωρεάν (εδώ η παύση του υπερυπολογιστή ήταν αισθητή, δηλώνοντας τα υπολογιστικά αδιέξοδα εναλλακτικών λύσεων) ισόχρονες διακοπές με όλα τα έξοδα πληρωμένα σε οποιονδήποτε από τους 142 κατοικήσιμους πλανήτες της μικρής σπείρας του Γαλαξία επιλέξετε. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας, το προσωπικό πτήσης είναι στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε θελήσετε. Αν, παρεμπιπτόντως κάποιοι από εσάς θελήσουν να διακτινιστούν στη Γη, ας έχουν υπόψη τους πως η επόμενη προγραμματισμένη πτήση για τον μητρικό πλανήτη είναι σε 3.412 χρόνια, 7 μήνες και 2 ημέρες από σήμερα. Ευχαριστώ.

Η ευχάριστη, ανδρόγυνη φωνή του υπερυπολογιστή του ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΧΧΙ ανακοίνωσε επίσης ότι μόλις έβγαιναν από το ηλιακό σύστημα θα έστελνε μια δέσμη ανασυνδυασμένων ταχυονίων προς τον κεντρικό σταθμό ελέγχου διαγαλακτικής επικοινωνίας, όπου θα εξιστορούσε τα ευρήματα στον πλανήτη γη για να ληφθούν μέτρα αποκατάστασης της βιωσιμότητας του πλανήτη και έσβησε ενώ ελαφρά μουσική δωματίου γέμισε το κατάστρωμα και οι σοκαρισμένοι επιβάτες παρέμεναν στις θέσεις τους δίχως να μιλούν, προσπαθώντας να χωνέψουν τα όσα άκουσαν.

Σε λίγα λεπτά κάποιες φωνές ακούστηκαν, διστακτικές στην αρχή, έπειτα όλο και πιο έντονες, μέχρι που αυτό που διαδραματιζόταν στο πολυτελές κατάστρωμα του ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΧΧΙ περιγραφόταν από μια πανάρχαια έκφραση από τη Γη, συγκεκριμένα την έκφραση «χάβρα Ιουδαίων». Όχι ότι πολλοί από τους επιβάτες ήξεραν ή είχαν ακούσει ποτέ αυτή την έκφραση.

Κι ενώ οι φωνές ξεκίνησαν με τα «πώς» να υπερτερούν (πώς έγινε αυτό, πώς λιώσαν οι πάγοι, πώς χάθηκαν τα φυτά κλπ κλπ), κατέληξαν με τα «τι να κάνουμε;» , όπως: τι να κάνουμε τώρα; Να πάμε στον Ούρσους 5 ή στο Δέλτα του Κρίνου; Ανάμεσα σ’ όλους αυτούς, το ζευγάρι του Δεύκου και της Πυρέλλας αδιάφορο για τη γενική συζήτηση, καθόταν και μουρμούριζε ο ένας στον άλλο κρατώντας τρυφερά τα χέρια.

Γι αυτούς, η Γη δεν ήταν θέμα διακοπών σε ένα ρομαντικό μέρος, ούτε είχαν κανένα πάθος με τα συμπαντικά αξιοθέατα. Αυτοί ήθελαν να γυρίσουν πίσω, να ζήσουν στον μυθικό αρχέγονο πλανήτη, να αφήσουν τα παιδιά και τα κόκαλά τους εκεί απ’ όπου ξεκίνησε την πορεία του ο Άνθρωπος. Κι αφού το συζήτησαν σε βάθος, αποφάσισαν και φώναξαν ένα ανδροειδές. Με σοβαρή φωνή ανακοίνωσαν πως θα κατέβαιναν στον πλανήτη, μαζί με όλο τους το βιος που περιελάμβανε και μια συσκευή γαιοδιαμόρφωσης μεσαίας κλίμακας, με την οποία θα μπορούσαν αρχικά να καταστήσουν κατοικήσιμο ένα μικρό κομμάτι γης, ικανό να προσφέρει καταφύγιο σε μια μικρή κοινότητα.

Στο βιος τους επίσης συμπεριλαμβανόταν και ένα σετ από κλωνισμένες μήτρες, γαμήλιο δώρο της μητέρας της που ήθελε πολλά εγγόνια. Μ’ αυτές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ένα μικρό πληθυσμό. Κι επειδή ο Δεύκος είχε μανία με τη γενετική, πάντα κουβαλούσε μαζί του μια φορητή τράπεζα DNA την οποία φρόντιζε να εμπλουτίζει με όσα είδη ζώων ή φυτών προσφερόταν στις εκπτώσεις του HYPERGALACTIC CAREFOURE. Κάτι θα προσέφερε κι αυτό. Τέλος, μια πολύτιμη συσκευή που δεν ήταν άλλο από ένα μικροϋπολογιστή με τεράστια ανθεκτικότητα και ακόμη πιο τεράστια μνήμη (ικανή να περιλάβει όλη τη γνωστή ιστορία του ανθρώπου), δώρο στον Δεύκο για τις πολύτιμες υπηρεσίες του ως τρίτος γραμματέας του αντιπροέδρου της 3Ε στον Δ του Αλντεμπαράν, θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά και τα εγγόνια (διάβολε, και τα τρις-τρις-τρισέγγονα ακόμα) του ζευγαριού να καταγράψουν τις εμπειρίες τους και να αποφύγουν διάφορα λάθη οφειλόμενα στην άγνοια.

Η ευχάριστη, ανδρόγυνη φωνή του υπερυπολογιστή του ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΧΧΙ δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί το ζευγάρι αυτό, μόνο ανάμεσα σε 2.500 περίπου επιβάτες, ήθελε να κατέβει σ’ αυτόν τον ακατοίκητο πλέον πλανήτη. Μα το software που καταλάμβανε 722 Terabit καλοδέχτηκε την μείωση κόστους που συνεπαγόταν αυτή η απόφαση (λόγω του ότι δεν θα ήταν υποχρεωμένο να πληρώσει γι αυτό το ζευγάρι έξτρα διακοπές) και εξέφρασε την αποδοχή της θέλησής τους.

Σε λιγότερο από 10 λεπτά οι υπόλοιποι 2.498 (περίπου) επιβάτες είδαν στις γιγαντοοθόνες του πολυτελούς καταστρώματος την ακτίνα που σε 2 milisecond γεφύρωσε την απόσταση ανάμεσα στο μετέωρο σκάφος και την επιφάνεια του πλανήτη. Κατόπιν, τα μεγάφωνα εξέπεμψαν μουσική δωματίου και το ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΧΧΙ άρχισε τις μανούβρες εξόδου από το ηλιακό σύστημα, ενώ ευχάριστα ανδροειδή μοίραζαν ημιδιαφανείς φούσκες αναψυκτικών στους εξωθενωμένους από τις συγκινήσεις 2.498 (περίπου) επιβάτες.

Κάτω, σε ένα σκονισμένο και ξηρό κομμάτι γης, ένα ζευγάρι άνοιγε τις βαλίτσες του. Με μάτια υγρά από συγκίνηση (η Πυρέλλα δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο άνδρας της δάκρυζε από χαρά που δεν θα ξανάβλεπε την πεθερά του), έβγαζαν έξω τις συσκευές και τα καλούδια που αποτελούσαν το βιος τους.Ο υπολογιστής! Φώναξε ο Δεύκος, Πού είναι ο υπολογιστής;

Με μανιασμένες κινήσεις έφερε βόλτα όλα τα υπάρχοντα, μα το δώρο του εργοδότη του, του αντιπροέδρου της 3Ε  δεν υπήρχε πουθενά.

Αναθεματισμένες εταιρείες! Γκρίνιαξε. Για να ρίξουν τα εισιτήρια κάνουν περικοπές στο software ελέγχου της κατανομής των αποσκευών. Και τώρα, ο υπολογιστής μου θα διακτινιστεί κατά πάσα πιθανότητα στο βήτα του Κύκνου ή κάπου στις Πλειάδες. Κούνησε το κεφάλι με απογοήτευση.

Μη στεναχωριέσαι αγάπη μου, είπε η Πυρέλλα. Θα θυμόμαστε και θα καταγράφουμε σε φλούδες δέντρων, όπως οι πρώτοι άνθρωποι. Μη στεναχωριέσαι. Η ιστορία δεν θα επαναληφθεί.

 ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες ενδογαλακτικών πτήσεων δεν ήταν υπεύθυνος μόνο για τις περικοπές στα έξοδα software κατανομής των αποσκευών αλλά και στα ανταλλακτικά αισθητήρων εγγύς μαύρων τρυπών. Ατυχώς, μια μικρούλα μαύρη τρύπα βρέθηκε στο σωστό τόπο σε λάθος χρόνο (ή ανάποδα, διαλέξτε) και πέρασε (σχεδόν) απαρατήρητη μέσα από τον κεντρικό υπερυπολογιστή του ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΧΧΙ λίγο έξω από την τροχιά του Δία, με αποτέλεσμα το υπερσύγχρονο διαστημοσκάφος 4ης γενιάς να κάνει μακροβούτι στους παγωμένους ωκεανούς της Ευρώπης, μέχρι τον πάτο, γεγονός που μείωσε περαιτέρω το κόστος ισοχρονικών διακοπών για 2.498 (περίπου) επιβάτες σε οποιονδήποτε από τους 142 κατοικήσιμους πλανήτες της μικρής σπείρας του Γαλαξία. Η εταιρεία INTERSELAR A.E. εκτίμησε δεόντως το ατύχημα και εποίησεν την νύσσαν σχετικά με τη μοίρα των 2.500 (περίπου) επιβατών του ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΧΧΙ, πέφτοντας με τα μούτρα στην κατασκευή του ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΧΧΙΙ και λανσάροντας μια διαφημιστική καμπάνια για σχεδόν τσάμπα ενδογαλαξιακές πτήσεις, με σλόγκαν «Διακτινιστείτε όπου θέλετε με μόνο 19 γαλάρια!» 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ, ΕΝΤΟΣ Η ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ… ΜΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ…

Advertisements

14 Σχόλια

 1. αν το έβλεπες με καλό μάτι δηλαδή πόσα θα έγραφες; 😛
  btw nice story.

 2. YES! I ADMITT IT: ΕΙΜΑΙ ΦΛΥΑΡΟΣ AND PROUND OF IT 8)

 3. Ως άγρυπνη ωτοστοπατζού, που τεντώνει απελπισμένα το δάχτυλο σε διερχόμενα διαστημόπλοια, μπας και με περιμαζέψουν και ξεκουμπιστώ απ’ αυτόν τον αυτοκαταστροφικό και αυτιστικό πλανήτη..δε γίνεται να μη χαμογελάσω γεμάτη ελπίδα.
  Ε, ναι..αν σκεφτώ δηλαδίς ότι τα δισέγγονα των δις-δις-δις-εις τη ν-δισεγγονων μου, ίσως κάποτε, να πίνουν κι αυτά φραπεδάκι
  στα γρασίδια, με θέα τον Θερμαϊκό… 🙂

 4. Τσ… πήδα πάνω 😉 κατά Μαγγελάνο πάω, εντάξει;

 5. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ !!!! Το καταφχαριστηθηκα!!!! και θελω κι αλλοοοοοοοοο 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 6. ιιιιι !!! sadmanivo Θα περιμένω το επόμενο ρεπό μου να το διαβάσω.ΦΕΥΓΩΩΩ

 7. Πολύ καλό!
  Να σου δώσω και τις δικές μου λέξεις που μου βάλανε γιατί δεν μπορώ να βρω τίποτα να γράψω;;;;;;;;;;;; Πλιζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ! (θα κεράσω σπανακόπιτα!)

 8. Πυθώ καλεί Πυθογείτων! Πυθώ καλεί Πυθογείτων!(Eσένα γείτονα sad)
  Το ολόγραμμά μου θα διαρκέσει 77 hiliosec.’Εχω παγιδευθεί με MEMPERSHIP στην Χ ΖΟΝΕ.Η κοθορισθείσα πτήση ανεβλήθη.Ανέλαβα αποστολή SEIRIUS.
  Αναλαμβάνεις υποχρεωτικά καθήκοντα ανεφοδιασμού.
  Επιστρέφων εκ δεξιών γηραιάς Φωτοκηλίδας-solid,άμεση στάση στο(home sweet home σνιφ!) Α του Κενταύρου.
  (Φέρε και σοκολάτες-τις κάνουν χάλια εδώ…)

 9. exw tromokrath8ei einai terastiooooooooooooooo!!! 😛
  8a to tupwsw kai 8a to diavazw ligo-ligo…xexexexe
  makia-moukia

 10. > foulianna, υπερβολές… σ’ ευχαριστώ όμως για τα καλά σου λόγια. Από καιρό σε καιρό, ρίξε 4-5 λέξεις και κάτι θα γίνει… 🙂

  > Γλυκερία, άλλη ωτοστόπισα εδώ… Αχ, ζημιά που έκανε ο Douglas Adams… πάντως, τις σοκολάτες τις έκοψα πριν δυο βδομάδες (πάνω – κάτω) όταν μπήκα σε ασανσέρ με ΑΙ και το μηχάνημα λάλησε. Τί είπε; Είπε: Συγγνώμη, το ασανσέρ αυτό δεν είναι για ελέφαντες… Όταν συνήλθα απ’ το εγκεφαλικό και αφού έριξα μια μολότωφ στο γαπίπ το μηχάνημα, ορκίστηκα να μην ξαναφάω σοκολάτα, τουλάχιστον για τρεις μήνες. 😀

  > Natalia, με έπιασες! (και να μείνει μεταξύ μας παρακαλώ) δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθώ σπανακόπιτα (γιαμ γιαμ…) ρίξε τις λέξεις και ετοίμασε τάπερ. Υπέρπροσφορά, ισχύει μέχρι τέλος Φλεβάρη: για ένα ταψί θεική σπανακόπιτα, σου γράφω 40 τυπωμένες σελίδες με 12άρια γράμματα, και θέμα της επιλογής σου. 🙂

  > Soulmates, εσύ τρομάζεις; Όχι και τεράστιο, μόνο 1.800 (περίπου) λέξεις, μισό πακέτο δρόμος… Έλα, διάβασε και πες.. 😉

 11. (0penminded κραταει το στήθος, η γλώσσα εξω, το λαχανιασμα πολύ…)

  Ουφ! Το διάβασα! Βρε συ αυτό θέλει ολόκληρο post για να το σχολιάσει κάποιος!!
  Δυστυχώς δεν έχω χρόνο τώρα να γράψω λιγότερο απο post οπότε επιφυλάσσομαι στην πρώτη ευκαιρία να το σχολιάσω όπως πρέπει. Για την ώρα λέω μόνο πως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!!

 12. > Openminded, thanks! Douglas, we missed you…

 13. to diavasa kai…. xetrela8hka!!!!
  eufantastos!! kai me mhnyma parakalw, swste ton planhth!!
  sad mou eisai K A T A P L H K T I K O S!!!!!
  makia-moukia

 14. Μπορεί το ποστ να είναι σχετικά μεγάλο αλλα παράδοξα είναι πολύ περιεκτικό!

  Σιγουρα πολύ ευφάνταστο σενάριο! Ωραία ατμόσφαιρα και περιγραφή.
  Πολύ ποιοτική απόδοση και σκοπιά των πραγμάτων!
  Περισσότερο απο όλα όμως μου αρέσει αυτή η διάθεση παραγωγικής ειρωνίας που έχεις!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: