Ανδρική & Γυναικεία οπτική

man-woman.jpg 

Χαρακτηριστική είναι η διαφορά ανάμεσα στην ανδρική και την γυναικεία οπτική πάνω στα πράγματα. Χαρακτηριστική και, ενίοτε αν όχι συχνά, αίτιο ασυνενοησίας, έριδας, συγκρούσεων και λοιπών πιπεράτων καταστάσεων στη ζωή.

Χαρακτηριστικό είναι και το παρακάτω ανέκδοτο (πως αλλιώς να το χαρακτηρίσω) που σκιαγραφεί με αρκετό χιούμορ αυτή τη διαφορά.

Απολαύστε το:

«Οι άντρες είναι από τον Άρη ,  οι γυναίκες από την Αφροδίτη«

Θυμάστε το βιβλίο «Οι άντρες είναι από τον Άρη , οι γυναίκες από την Αφροδίτη»;

Να ένα πρώτης τάξης παράδειγμα, προσφορά ενός άγγλου καθηγητή σε ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο .

«Σήμερα θα πειραματιστούμε με μια νέα μορφή διήγησης , τις παράλληλες ιστορίες. Η διαδικασία είναι απλή .
Καθένας θα κάνει ζευγάρι με κάποιον άλλο , και ο ένας από τους δυο θα γράψει την πρώτη παράγραφο μιας σύντομης ιστορίας. Ο άλλος θα διαβάσει την πρώτη παράγραφο και μετά θα προσθέσει μια δεύτερη παράγραφο. Ο πρώτος θα διαβάσει την παράγραφο που πρόσθεσε ο δεύτερος και θα προσθέσει μια τρίτη και έτσι θα γραφτεί η ιστορία.
Θυμηθείτε να ξαναδιαβάζετε τι έχει γραφεί κάθε φορά, έτσι ώστε η ιστορία να έχει νόημα. Δεν πρέπει να μιλάτε μεταξύ σας για οποιοδήποτε λόγο , ότι θέλετε να πείτε πρέπει να το δίνετε μέσα από την ιστορία . Η ιστορία τελειώνει όταν και οι δυο συμφωνήσουν ότι βγήκε ένα συμπέρασμα.»

 Αυτή η ιστορία παραδόθηκε από δυο άγγλους μαθητές μου: Ρεβέκκα και Γκάρυ. (τα επίθετα κόπηκαν για να προστατευθούν οι …αθώοι 😉 ) 

Η Ιστορία :

(πρώτη παράγραφος , ΡΕΒΕΚΚΑ)
… Στην αρχή, η Λάουρα δεν μπορούσε να αποφασίσει τι είδους τσάι ήθελε να πιεί . Το χαμομήλι, που συνήθιζε να αποτελεί την πρώτη της επιλογή για παρόμοια τεμπέλικα βράδια μένοντας στο σπίτι, τώρα της θύμιζε πολύ τον Κάρλ, που κάποτε είχε πει , σε παλιότερες, ευτυχισμένες εποχές, ότι του άρεσε πολύ το χαμομήλι . Και ήθελε με κάθε τρόπο τώρα να κρατήσει τις σκέψεις της μακριά από τον Κάρλ. Η κτητικότητά του της ήταν αποπνικτική, και όταν τον σκεφτόταν , το άσθμα της άρχιζε να αγριεύει. Έτσι, το χαμομήλι ήταν εκτός συζήτησης .

————————

(δεύτερη παράγραφος , ΓΚΑΡΥ)
Στο μεταξύ, ο Πρώτος Σμηνίας Κάρλ Χάρις , αρχηγός της επιτιθέμενης μοίρας που εδώ και λίγη ώρα είχε τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Skylon 4, είχε πιο σημαντικά πράματα να σκεφτεί από τις νευρώσεις μιας ελαφρόμυαλης ασθματικής χαζογκόμενας ονόματι Λάουρα , με την οποία είχε περάσει μια …βρώμικη νύχτα , περίπου πριν ένα χρόνο. » Π.Σ . Κάρλ Χάρις στον γεωδαιτικό σταθμό 17, πορεία 1-1-9, ταχύτητα συγκλίνουσα σε δίνη 1″, μουρμούρισε στο μικρόφωνο της συσκευής κρυπτογραφημένων διαγαλαξιακών επικοινωνιών. » Πορεία πολικών συντεταγμένων επιτευχθεί, κανένα σημάδι δραστηριότητας για την ώρα». Αλλά πριν προλάβει καν να κλείσει το κανάλι επικοινωνίας , μια μπλε δέσμη σωματιδίων έλαμψε από το πουθενά , σκίζοντας τη θωράκιση του αστρόπλοιου στον τομέα αποθήκευσης. Το τράνταγμα από το χτύπημα τον πέταξε από τη θέση του, στην άλλη μεριά του πιλοτηρίου .
 

 ————————- 

(τρίτη παράγραφος, ΡΕΒΕΚΚΑ)
Χτύπησε το κεφάλι του και πέθανε σχεδόν ακαριαία , αλλά όχι πριν προλάβει να νιώσει ένα τελευταίο οδυνηρό συναίσθημα για την κτηνώδη συμπεριφορά του απέναντι στον ευαίσθητο ψυχισμό της μόνης κοπέλας που ποτέ είχε αισθήματα γι ‘ αυτόν. Σύντομα κατόπιν, η Γη σταμάτησε τις άσκοπες εχθροπραξίες της απέναντι στους φιλήσυχους αγρότες του Skylon 4. «Το Κονγκρέσσο Περνάει Νόμο για την Μόνιμη Απαγόρευση του Πολέμου και των Διαστημικών Ταξιδιών «, διάβασε η Λάουρα στην πρωινή της εφημερίδα . Τα νέα, την τάραξαν αλλά και ταυτόχρονα την έκαναν να βαρεθεί . Κοίταξε αφηρημένα από το παράθυρο , ξαναθυμωμένη τα νιάτα της, τότε που οι μέρες περνούσαν χωρίς άγχη και σκοτούρες , χωρίς εφημερίδες, χωρίς τηλεόραση να την αποσπά από εκείνο το αθώο αίσθημα του θαυμασμού προς όλα τα όμορφα πράματα γύρω της. » Γιατί πρέπει κανείς να χάσει όλη του την αθωότητα για να γίνει Γυναίκα;», αναρωτήθηκε…

—————————————-

(τέταρτη παράγραφος , ΓΚΑΡΥ)
Ούτε που ήξερε ότι της έμεναν μόλις 10 δευτερόλεπτα ακόμα ζωής . Χιλιάδες μίλια πάνω από την πόλη της, το πολεμικό αστρόπλοιο των Αντριανών εκτόξευε τον πρώτο πύραυλο σχάσης λιθίου… Οι κουτεντέδες ειρηνόφιλοι λαπάδες που είχαν καταθέσει και ψηφίσει στο Κονγκρέσσο την «Μονομερή Συμφωνία Διαστρικού Αφοπλισμού «, είχαν αφήσει τη Γη απροστάτευτη από τις εχθρικές εξωγήινες αυτοκρατορίες που ήταν αποφασισμένες να καταστρέψουν την ανθρώπινη φυλή . Μέσα σε δυο ώρες αφότου η  Συμφωνία είχε ψηφιστεί, τα διαστημόπλοια των Αντριανών ήταν ήδη σε πορεία, κατευθυνόμενα προς τη Γη , κουβαλώντας αρκετή ισχύ πυρός για να εξατμίσουν όλο τον πλανήτη . Με κανένα να μπορεί να τους αντιμετωπίσει, είχαν βάλει σε λειτουργία το διαβολικό τους σχέδιο. Ο πύραυλος σχάσης λιθίου διαπέρασε την ατμόσφαιρα χωρίς να συναντήσει κανένα εμπόδιο . Ο Πρόεδρος, μέσα στο απόρρητο υποβρύχιο αρχηγείο του, στον πάτο του κόλπου του Μεξικού , ένιωσε την απίστευτη έκρηξη, η οποία εξάτμισε την άμοιρη, ανόητη Λάουρα καθώς και άλλα 85 εκατομμύρια αμερικανών. Ο Πρόεδρος χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι της αίθουσας συνεδριάσεων. » Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό! Θα ασκήσω βέτο στην Συμφωνία Αφοπλισμού ! Ας δείξουμε σ’ αυτούς τους ανόητους  εξωγήινους με ποιους τα βάλανε. ΕΠΙΘΕΣΗ !!!»

—————————————

(πέμπτη παράγραφος, ΡΕΒΕΚΚΑ)
Αυτό είναι εξωφρενικό. Αρνούμαι να συνεχίσω αυτή την απόλυτη κοροϊδία της λογοτεχνίας . Ο συν- γραφέας μου, είναι ένας βίαιος, ανώριμος, σωβινιστής , ημι-αγράμματος έφηβος

. —————————————

(ΓΚΑΡΥ)
Ναι; Εσύ είσαι μια εγωκεντρική , κουραστική και νευρωτική, της οποίας οι προσπάθειες να γράψει, είναι το φιλολογικό ισοδύναμο του Βάλιουμ . «Αχχχ… Μήπως να έπινα χαμομήλι;… Η μήπως να πιω κάποιο άλλο είδος ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ;;; Αχχχ… Είμαι μήπως μια ελαφρόμυαλη χαζογκόμενα που διαβάζει πολλά ρομάντζα;…»

—————————————-

(ΡΕΒΕΚΚΑ)
Μαλάκα.

—————————————-

(ΓΚΑΡΥ)
Βλαμμένη.

 —————————————-

(ΡΕΒΕΚΚΑ)
Παλιό- νεάντερταλ .

—————————————-

(ΓΚΑΡΥ)
Τράβα να πιεις κανα τσάι, ούφο.

**************************************************

( Καθηγητής)
Α +. Πολύ μου άρεσε.

Πέρα από το αστείο της ιστορίας, είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε και συγκεκριμένες διαφορές, όπως φερ’ ειπείν το ποιός αρχίζει να βρίζει, ποιός είναι πιο πρακτικός, ποιός εγκαταλείπει πρώτος… Μπορείτε να βγάλετε και τα δικά σας συμπεράσματα.

Χμμμ… αναρωτιέμαι, μήπως να βάλω χώρια τα ανδρικά από τα γυναικεία σχόλια;   😀

10 Σχόλια

 1. Καλά, γέλασα μέχρι δακρύων…να’σαι καλά!

 2. χαχαχαχαχα! φοβερο!
  πραγματικά πολυ ενδιαφέρον.
  να’σαι καλα.

 3. μα τους φανταζεσαι τωρα δίπλα διπλα? να μην μιλανε, να κοιτανε αλλου κανοντας μορφασμούς και να δίνουν ο ένας στον άλλον το τετραδιο…
  τι θεαμα θα ηταν αυτο…

 4. Α, αυτό πρέπει να το δεις με ζευγάρι παντρεμένο……τσακωμένο….και να συνεννοούνται με σημειώματα που κολλάνε στο ψυγείο!!!!!

 5. Φοβερή ιστορία!Βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι συγγραφείς αντιπροσωπεύουν απαραίτητα και το μέσο όρο των εφήβων.

 6. > Γλ… (αλήθεια, πως να σε λέμε;), openminded, χαίρομαι που σας διασκέδασα. Το γέλιο αυξάνει την καλή χοληστερίνη, τις φυσικές ενδορφίνες, το προσδόκιμο επιβίωσης και, το πιο καλό, διαλύει τους μικροκρυστάλλους του άγχους. 🙂

  > hli8iaromantikh, (ακόμη δε μου κάθεται το όνομα) όντως είναι το κάτι άλλο… Για κάποιο λόγο μου θυμίζει και κάτι προσωπικο, λες να υπήρξα παντρεμένος και να το έχω σβήσει από τη μνήμη μου; lol 8)

  > mikri, δεν ξέρω για μέσους όρους, αλλά το σκηνικό μου φαντάζει οικείο… πίστεψέ με αν θες, είναι ενδεικτικό των 2 φύλλων…

  > Keim, 😕 Τί ήταν αυτό; Δεν κατάλαβα…

 7. …»Γλυκερία» μήπως..!

  Διάβασα την αυτοσύστασή σου στο keimhome και θέλω να σου πω:
  Εμένα να δεις τι χαρά μου δίνεις!
  Κι όλοι δηλαδή, είστε μια αξιόλογη παρέα…thanks,really.
  Το κάθε λεπτό που γράφεις και διαβάζω,εκτιμητέο εστί.Και για άλλους το ίδιο,υποθέτω.Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε σύμπνοια απόψεων σε όλα βέβαια…

  Αντελήφθην ότι κινδυνεύω να γίνω blogoh o l i c όμως και ίσως να αραίωνα ελαφρώς,μια και ο χρόνος μου δεν το επιτρέπει και πολύ.Ο λόγος μάλλον είναι ότι η καλή παρέα τα τελευταία χρόνια μου λείπει πολύ.Οι συνήθως επιφανειακές σχέσεις των ανθρώπων με απωθούν εκ γενετής! και επιλέγω την απόλυτη μοναξιά πολλές φορές από τη…σύγχυση!

  Δε θα έπρεπε να σχολιάσω τα γραφόμενά σου εκεί,αλλά δεν μπορώ να μη πω ότι το να μην ανήκεις σ’όλα αυτά που έγραψες,δείχνει άνθρωπο Ελεύθερο και ναι,προχωρημένο.Το έχω σκεφτεί πολύ ξέρεις το συγκεκριμένο θέμα…Ο Καζαντζάκης είχε δείξει ένα δρόμο, και φρόντισαν να τον αφορίσουν,βάζοντας και ταμπέλες ολούθε προς…το πουθενά.Ψάχνουν όλοι…τέλος πάντων!
  Ο καθένας μόνος του θα βρει αυτά που ψάχνει,κι απ’τα δικά του «φίλτρα» πρέπει να τα περάσει,αλλιώς ίσως δεν άχει κι αξία τίποτε.
  Υγιαίνετε!

 8. Παρακαλώ……
  Όπως σας βολεύει.
  Οι φίλοι με φωνάζουν ηλίθια.
  Οι γνωστοί μου Ναταλία.
  Οι αγαπημένοι μου, ρομαντική.

  Κερνάω……διαλέξτε…..:ο)

 9. > Γλυκερία, εντάξει, είσαι λίγο υπερβολική… όσον αφορά των ψωνάρα μου… Για τα άλλα, στα blogs θα βρεις πολλά ωραία…

  > Ναταλία, ας αρχίσουμε έτσι, ίσως αργότερα να σας αποκαλέσω και ηλίθια, αν δώσουν οι Θεοί… 🙂
  υ.γ. εσείς μπορείτε να με αποκαλείτε και νεφεληγετοψωνάρα 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: