Εκεί Νταβός, εδώ Γκαβός

Την ώρα που ξεκινάει στο Νταβός το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με κυρίαρχο θέμα τις κλιματολογικές αλλαγές στον πλανήτη, την ώρα που ακόμη και οι σκληροπυρηνικές πολυεθνικές των ΗΠΑ απευθύνουν έκκληση στον πλανηταρχι(..) υπέρ μιας οικολογικότερης πολιτικής, εμείς εδώ στο Ελλάντα ασχολούμαστε (σε επίπεδο media) με ακόμη πιο καυτά θέματα: τις υποκριτικές συζητήσεις για το άρθρο 16, (κουβέντα για το 24 και τα δάση), τις ρουκετιές (άντε, αυτό να το δεχτώ, είναι αρκούντως σοβαρό), το άσυλο (όλοι για εκεί είμαστε) και, φυσικά, μικροκομματικά θέματα προεκλογικού χαρακτήρα.

Δε λέω, ο κύριος πρωθυπουργός ακολουθεί με συνέπεια την ιδεολογική του θεώρηση, την εμπνεόμενη από τις ΗΠΑ: φιλελεύθερη οικονομία, εκσυγχρονισμό και λοιπές π@π@ριές. Όπως και να το κάνουμε, η κυβερνητική πολιτική υπηρετεί όντως την φιλελεύθερη οικολογία («ανάπτυξη» με τριτοκοσμικά κριτίρια και η φύση ας προσαρμοστεί), τον εκσυγχρονισμό των δασών (πρώτα οι πόλεις και οι μεζονέτες και ότι περισέψει πράσινο) και το δημοσιονομικό Ιδεώδες σύμφωνα με τους προφήτες των δεικτών του χρηματιστηρίου. Fair enough…

Από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, ο ακατανόμαστος βλέποντας το Ιράκ να πάει κατά διαβόλου, όπως άλλωστε και η δημοτικότητά του, παίζει τα τελευταία του χαρτιά: θέλει να πνίξει το Ιράκ σε μία θάλασσα δημοκρατικών στρατευμάτων, μπας και σώσει τίποτα. Ποιός ακούει το κογκρέσο, εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει, σκέφτεται. Άβυσσος η ψυχή ενός δημοκράτη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: