Η Ελλάδα δε χρειάζεται φαντάρους

Με αφορμή την πρόσφατη «εκστρατεία» του υπουργού Άμυνας κυρίου Μεϊμαράκη, θυμήθηκα συμβάν από την αρχή της στρατιωτικής μου θητείας.

Συνέβη το Μάιο του 1990 (wow!) όταν έφτασα στην Τρίπολη, στο κέντρο εκπαίδευσης της αεροπορίας (… τί εννοείτε τσάτσος, δεν κατάλαβα…). Μαζί με άλλα ψαράκια, καθόμασταν έξω από την είσοδο του στρατοπέδου και απολαμβάναμε τον τελευταίο (για πολύ καιρό) πολιτικό καφέ μας, ανταλλάσοντας διάφορες ράδιο αρβύλες.

Κάποια στιγμή βλέπουμε ένα cabrio (αν θυμάμαι καλά) αυτοκίνητο, πιθανότατα μπέμπα, να σταματάει έξω από την είσοδο. Κάτι ειπώθηκε στο φρουρό, η μπάρα σηκώθηκε και το αυτοκίνητο μπήκε στο στρατόπεδο.

Μετά από λίγη ώρα μπήκαμε κι εμείς μέσα. Πριν τελειώσει η ημέρα μάθαμε ότι το cabrio ανήκε σε γνωστό ποδοσφαιριστή κυρίαρχης ομάδας της Α’ κατηγορίας. Ήταν δεδομένο τί θα συμβεί, έτσι μόνο έκπληξη δεν νιώσαμε όταν πληροφορηθήκαμε ότι το αμάξι (μαζί με τον ιδιοκτήτη) βγήκε από το στρατόπεδο μια – δυο ώρες μετά και δεν ξαναφάνηκε.

Προφανώς το «αστέρι» για λόγους αβρότητας θα ήπιε ένα καφέ με τον διοικητή πριν αναχωρήσει για τη συνέχεια της καριέρας του. Όλοι παραδεχτήκαμε ότι ένας φαντάρος λιγότερος δεν θα έβλαπτε ιδιαίτερα την μαμά – Ελλάδα, ενώ ένα αστέρι λιγότερο πιθανότατα θα επηρέαζε δυσμενώς τόσο το πρωτάθλημα όσο και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Δε χρειάζεται βέβαια να προσθέσω πως ουδέποτε ξαναφάνηκε η μπέμπα(;), τουλάχιστον στις 45 ημέρες παρουσίας μας στο κέντρο.

Εκείνες τις μέρες, κανείς δεν επαναστατούσε απέναντι σε φαινόμενα βισμάτωσης, ήταν δεδομένα. Όπως και μερικά χρονάκια μετά, θα πρέπει να ήταν γύρω στο ’96 ή ’97, όταν βρέθηκα στην εφορία της γενέτειράς μου και περίμενα μια κυρία-δημόσια-υπάλληλη να τελειώσει το καθάρισμα μιας λεκάνης φασολάκια πριν καταδεχτεί να με εξυπηρετήσει…

Και σκέφτομαι τώρα, ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ πρέπει να ήμουν, που δεν της έφερα τη λεκάνη στο κεφάλι…

Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: