Μια ευχή για το περιβάλλον

Αυτές τις μέρες, όλοι ευχόμαστε τα καλύτερα σε όλους και οι περισσότεροι το εννοούμε κιόλας. Η αγάπη, η καλή διάθεση και το χαμόγελο άραξαν για λίγο μέσα μας, μέχρι τουλάχιστον να τελειώσουν οι γιορτές και τα ευρίδια.

Έτσι, σύσσωμο το ανθρώπινο είδος διάγει βίον ονειροπώλον, μακάριο τω πνεύματι απέναντι στον συνεχιζόμενο βιασμό του φυσικού περιβάλλοντος, παρότι οι αλλαγές του τελευταίου αγγίζουν σχεδόν άμεσα τη ζωή μας, επιβαρύνοντας την ποιότητά της και υπόσχονται ακόμη βαρύτερο χρέος στα χρόνια που έπονται.

Καθημερινά πλέον κάποια ή κάποιες από τις ειδήσεις που αναδύονται στα πολυποίκιλα media αφορούν είτε σε καταστροφικά φυσικά φαινόμενα είτε σε προσπάθειες κρατικών ή ιδιωτικών φορέων για την αντιμετώπιση ή / και την πρόληψή τους. Κάτι δεν θα ‘πρεπε να μας λέει αυτό;

Όμως, αυτές τις μέρες επαναστατούμε (υποκριτικά) απέναντι στην τιμή της εγχώριας γαλοπούλας, απέναντι στον άστεγο που θα βγάλει στον αέρα το Χ κανάλι και θα αγγίξει τον φόβο της ανέχειας μέσα μας, αλλά ξεχνάμε την ερημοποίηση, τις πλημμύρες, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την απομύζηση των ενεργειακών πόρων, τα παντοειδή σκουπίδια του καταναλωτισμού μας και εν γένει την καταστροφική επίδρασή μας στην μήτρα που μας γέννησε, την Γη.

Καμμιά ευχή γι’ αυτή τη Γη, δεν έχουμε;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: