Το πρόσωπο της χρονιάς

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ (ΟΛΟΙ ΟΙ BLOGGERS) ΤΟ ΤΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΑΣ ΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

Βεβαίως, για την επίσημη απονομή του βραβείου θα υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, καθώς το «πρόσωπο της χρονιάς» δεν είναι ένα αλλά … 40 εκκατομύρια, πάνω κάτω. No problem.

Αυτή η αναγνώριση με συγκινεί προσωπικά πολύ, καθώς από καιρό είμαι φαν της συλλογικότητας αλλά και της ανθρώπινης και προσωπικής επικοινωνίας των ανθρώπων, έξω από τα στυλιζαρισμένα politically correct συμβατικά πρότυπα. Άμεση, προσωπική, υποκειμενική και πολλές φορές παραπλανητική επικοινωνία, όπως λίγο ή πολύ συνέβαινε τον καιρό της μοναδικής καταγεγραμένης στην ανθρώπινη ιστορία δημοκρατίας της Αθήνας του 5ου π.Χ. αιώνα.

Σήμερα που η «δημοκρατία» ασκείται μέσω των media, των image makers και των επικοινωνιακών τερτιπιών, με αποτέλεσμα φυσικά την κυριαρχία των ισχυρών και των κρατούντων όλων των καναλιών επικοινωνίας και ενημέρωσης, το προσωπικό δικτυακό επικοινωνείν έρχεται ως σανίδα σωτηρίας για την απογοητευμένη κοινωνία μας να αναδείξει πραγματικότητες, να γεφυρώσει χάσματα πληροφόρησης (και πιο συχνά επιλεκτικής ενημέρωσης ή παραπληροφόρησης) και να φέρει στους ανθρώπους τη ζεστασιά της ανθρώπινης επαφής που για κάποιους λόγους είναι τόσο δύσκολη στις μεγαλουπόλεις των εκατομυρίων.

Όλοι εσείς, γνωστοί και άγνωστοι φίλοι, άνθρωποι με κοινωνικές ευαισθησίες και ουμανιστικούς προβληματισμούς, όλοι εσείς που έχετε τη διάθεση να συνεισφέρετε την προσωπική σας ενασχόληση με σοβαρά και λιγότερο σοβαρά θέματα, να μοιραστείτε τις σκέψεις σας με όποιον ενδιαφέρεται, να δημιουργήσετε μια κοινωνία ενεργών πολιτών οι οποίοι παρεμβαίνουν στα κοινωνικά δρώμενα και εντοπίζουν τα κακώς κείμενα, όλοι εσείς είστε η ελπίδα για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο αύριο. Συνεχίστε λοιπόν να τροφοδοτείτε την άμεση δημοκρατία και την ανθρώπινη επαφή, αλλάζοντας τον κόσμο.

Advertisements

3 Σχόλια

  1. Αν είναι σε χρηματικό το βραβείο να το παραλάβω εγώ (πόσα είναι περίπου?) και θα σας τα μοιράσω δίκαια, ουυυ :-Ρ

  2. Δεν προλαβαίνω να αφήσω comment γιατί, ετοιμάζω τον λόγο μου για την παραλαβή του βραβείου !!!
    Τα λέμε στη τελετή 😉

  3. χε χε… βλέπω όλοι έχουν πάρει ζεστά το θέμα. Παράφωνε, θα σε δούμε εκεί αν δεν τραγουδήσεις : )))

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: