Εδώ τα καλά καπέλα !

Χριστούγεννα και Πάσχα όλοι θυμούνται τα καπελώματα της αγοράς. Κάθε χρόνο, η ίδια ιστορία. Ακούω λοιπόν σήμερα στο ράδιο ότι το σιτάρι πουλιέται Χ και το ψωμί 1000Χ, το γάλα από τους παραγωγούς Ψ και στα σούπερ 300Ψ, το αγγουράκι Αιτωλοακαρνανίας Ζ από τους παραγωγούς, 1300Ζ στις λαϊκές. Βρε τους άτιμους τους μεσάζοντες! Αισχροκέρδεια!

Ωραία, μα ρωτώ: Μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα καπελώνουν; Τον Φλεβάρη για παράδειγμα, το ψωμί είναι πιο φτηνό; Γιατί γίνεται θέμα μόνο κατά τις γνωστές περιόδους; Μήπως λέμε απλά για να είμαστε στο κλίμα και όχι για να καταδείξουμε με στόχο την αποκατάσταση της οικονομικής δικαιοσύνης;

Και επιπλέον: Γιατί έχουμε τόσους πολλούς μεσάζοντες στην Ελλάδα; Γιατί δεν ασχολούνται με κάτι άλλο; Γιατί δεν ασχολούνται με τη βιομηχανία, την τεχνολογία, τις τέχνες, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όλους αυτούς τους κλάδους που ανθούν με πακτωλούς οικονομικής, τεχνολογικής και φορολογικής ενίσχυσης από το κράτος; Τι; Ποιό κράτος; Τί εννοείτε ποιό κράτος, δεν έχουμε κράτος; Ααα … Καλά.

Αυτά είχα να πω, νομίζω I made my point. Άντε, καληνύχτα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: