Μονομαχία στο El Kalyves Agrino

Ποιός είπε ότι δεν έχουμε κι εμείς τα γουέστερν μας; Θυμάστε τις ταινίες με τον Ξανθόπουλο και τους τσιφλικάδες; Ε, καιρός ήταν να δούμε και κάτι … live.

Στην πραγματικότητα έχω σοκαριστεί από το συμβάν. Πέντε ζωές πεταμένες για ένα χαζό λόγο, πολύ περισσότερες αν υπολογίσουμε και όλους τους εμπλεκόμενους, δράστες, συγγενείς κλπ.

Δεν θα ‘πρεπε να με εκπλήσσει. Η βλακεία είναι σχεδόν αποκλειστικά ανθρώπινη ιδιότητα και έχω από χρόνια κατασταλάξει στο ότι ο πολιτισμένος άνθρωπος είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας. Κάτω από το πετσί του, παραμένει τόσο βάρβαρος όσο και πριν 500 ή 1500 χρόνια. Χρειάζονται γενιές παιδείας για να αλλάξει κάπως η κατάσταση και, από όσο λένε όλοι (Έλληνες, Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι) η παιδεία πάει από το κακό στο χειρότερο. Προσθέστε τώρα και την διαρκώς επιδεινούμενη οικονομία που πάντα εξωθεί σε κάποια άκρα, ανάλογα με την ένταση που συσσωρεύεται στα πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας.

Δεν πρέπει να μας επλήσσει λοιπόν κάτι τέτοιο, μάλιστα καλό είναι να σκεφτόμαστε ότι στα επόμενα χρόνια θα το βλέπουμε όλο και πιο συχνά, όπως άλλωστε και στην πιο «ανεπτυγμένη», «πολιτισμένη» και «προχωρημένη» κοινωνία του κόσμου, τις Ηνωμένες Πολιτείες του Μπους, τα φαινόμενα άσκοπης βίας αυξάνονται ραγδαία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: