Οδηγός “Παρκαρίσματος”

Η μια και μοναδική αλήθεια σχετικά με το παρκάρισμα στην πόλη: Εξαρτάται από το τί αμάξι έχεις.
1. Άλλη θέση ψάχνεις αν έχεις Μini Coοper, άλλη αν έχεις BMW. Και βέβαια αν έχεις Mini, μια χαρά χωράς σε μια θέση που θα χωρούσε η BMW, αλλά πάντα περισσεύει αρκετός χώρος για να παρκάρει ένας ακόμα, ακόμη και αν χρειαστεί  να σε στριμώξει λίγο. Αν έχεις πάλι BMW και πας να παρκάρεις σε μια θέση που χωράει μόνο Mini, μπορεί μεν να το βάλεις αλλά πάντα θα περισσεύει κάτι, ή η μούρη ή τα …οπίσθια του αυτοκινήτου και θα είσαι μέσα στην αγωνία μην στο  φάει κανένας απρόσεκτος οδηγός και θα ψάχνεις για μια καλύτερη θέση, που να χωράς άνετα βρε παιδί μου.

2. Υπάρχουν θέσεις παρκαρίσματος που είναι καλές (πρώτη μούρη από εκεί που σκοπεύεις να πας) και άλλες που είναι κακές (10 τετράγωνα μακριά, που  αναθεματίζεις την ώρα και την στιγμή που πήρες το αμάξι σου). Οι καλές είναι εξ ορισμού πιασμένες. Για να βρεις μια πρέπει να την αφήσει κάποιος άλλος. Παρότι έχεις όλη την καλή διάθεση να βρεις μια καλή θέση, μπορεί μετά από  κάποιο σημείο που κάνεις κύκλους σαν τον ινδιάνο ψάχνοντας, να απογοητευτείς και να βολευτείς με μια κακή θέση.

3. Αν βρεις μια καλή θέση και είναι ελεύθερη, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός γιατί υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο αυτή η θέση να είναι παράνομη. ( π.χ. επιτρέπεται μόνο για υπαλλήλους της τάδε εταιρείας). Σε αυτές τις περιπτώσεις σε τρώει το άγχος και φροντίζεις να μην κάτσεις πολύ, γιατί με μαθηματική ακρίβεια τρως κλήση, αν δεν σου σηκώσουν και το αμάξι δηλαδή.

4. Αν βρεις μια καλή θέση και είναι ελεύθερη και νόμιμη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι επί πληρωμή. Σε αυτήν την περίπτωση νιώθεις πάντα ότι σου πιάνουν λίγο τον κώλο, αλλά τι να κάνεις, «η ανάγκη βλέπεις».

5. Μπορείς πάντα να διπλοπαρκάρεις, αλλά να ξέρεις ότι μετά θα καταλήξεις με γρατσουνιές από κλειδιά στο αμάξι σου, και τελικά θα σου βγει μια περιουσία να το ξαναβάψεις το ρημάδι.

6. Είναι γνωστό ότι το να βρεις «παρκινγκ» είναι τόσο θέμα γνώσης, όσο και  θέμα τύχης. Τι να κάνουμε, υπάρχουν μερικοί γουρλήδες που βρίσκουν αμέσως, και άλλοι που μια ζωή ψάχνουν Τέλος, δεν φτάνει όταν δεις μια θέση να βγάλεις αλάρμ και να πας με το πάσο σου. Πρέπει να είσαι γρήγορος και  μάγκας, γιατί αλλιώς θα βρεθεί κάποιος άλλος να στην φάει μέσα από τα χέρια και θα καταλήξετε να πλακώνεστε.

Η δεύτερη και μοναδική αλήθεια τεκμηριωμένη επαρκώς, είναι η εξής: Οι γυναίκες είναι σαν τις θέσεις για
παρκάρισμα*! Υπάρχουν πολλών ειδών θέσεις για παρκάρισμα. Μικρές, μεγάλες, κλπ κλπ κλπ… Ψέματα;

*Αντικαταστείστε τη λέξη «θέση» με τη λέξη «γυναίκα» και θα δείτε ότι το κείμενο στέκει μια χαρά.

Υ.Γ. Δηλώνω ότι το παραπάνω κείμενο κατά 95% δεν είναι δικό μου, έφτασε με μέηλ από σπασμένο τηλέφωνο, γι’ αυτό και δεν γνωρίζω ποιανού είναι για να του αποδώσω το copyright. Ελπίζω πως δεν έχει αντίρηση για τη δημοσίευση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: