Στου κουφού την πόρτα…

Η Γη σύντομα θα αδυνατεί να καλύψει τις απαιτήσεις των ανθρώπων σε τρόφιμα, ενέργεια και υλικά, προειδοποεί η διετής έκθεση Ζωντανός Πλανήτης της WWF

«Έχουμε υπερβεί το οικολογικό μας όριο καταναλώνοντας φυσικούς πόρους με ταχύτητες που η γη δεν μπορεί πλέον να αντικαταστήσει», δηλώνει ο Διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας. «Οι επιπτώσεις αυτής της πραγματικότητας θα είναι καταστροφικές, κυρίως για τα παιδιά μας».

(από το site  της WWF, http://www.wwf.gr/)

Η μηχανικότητα, η αδράνεια και η αδιαφορία μας απέναντι στην εγκληματική μας συμπεριφορά προς το φυσικό μας περιβάλλον, πρέπει να αποτελεί γαλαξιακό ρεκόρ, χαρίζοντάς μας τον τίτλο του πλέον βλακώδους και δυνητικά νοήμονος είδους στον πλανήτη (και ενδεχομένως όχι μόνο). Αποχαυνωμένοι στην αυτοικανοποιητική μας νάρκη εκδηλώνουμε απίστευτο στρουθοκαμηλισμό κοιτώντας από την άλλη μεριά, ενώ το φυσικό περιβάλλον βανδαλίζεται με αυξανόμενη εφευρετικότητα. Δεν είμαστε ανώτεροι από μια βακτηριακή αποικία που καταναλώνει άκρατα το θρεπτικό μέσο πάνω στο οποίο βασίζει την ύπαρξή της. Το αντίθετο. Αλλά, σαν τα βακτήρια, όταν η τροφή τελειώσει θα τελειώσουμε κι εμείς, αν δηλαδή δεν δηλητηριαστούμε πρώτα από τα ίδια μας τα απόβλητα (υπάρχει και συνώνυμο, ας μην το πω).

Μα, τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε. Να σκεφτόμαστε, πραγματικά. Όλοι μας. Εγώ, εσύ, αυτός, εκείνος.

Advertisements

2 Σχόλια

  1. craps online …

    Doesn’t craps online …

  2. free roulette …

    Here is free roulette games …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: