Μουσική

(Από την περίοδο της Καβάλας)

Καθώς οι νότες διαπερνούν τους φραγμούς των ελίκων του εγκεφάλου μου, μια αργή μετουσίωση συντελείται στη συνείδησή μου: μικρά, κρυσταλλικά πλέγματα ιδεών εναποτίθενται στις γυμνές αύλακες στολίζοντας τη διανοητική μου ύπαρξη με χρώμα και σχήμα… πού, σε ποιά μακρυνή διάσταση η μοναξιά μου καταλύεται;

Είναι αλήθεια ότι σ’ εκείνη τη διάσταση είμαι αυτάρκης, ολοκληρωμένος και πλήρης νοήματος; Ποιός διαφεντεύει τούτη δω τη μίζερη και ανισόρροπη τρισδιάστατη προβολή εκείνης της μακαριότητας; Δε χωρά αμφιβολία, κάτι έχει γίνει στραβά, αλλιώς τί θέση έχει μια ατελής συνείδηση σε ένα τέλειο κόσμο; Ο σκληρός μου είναι πολύ μικρός και ο επεξεργαστής πολύ αργός για το sofware της ζωής… ή μήπως τρέχει κάποιος ιός, εμφυτευμένος από κάποιον κοσμικό χάκερ; Η τέχνη μιμείται τη ζωή και η ζωή την τέχνη. Η μία ζωγραφίζει τα περιεχόμενα της άλλης και οι δυο μαζί σχηματίζουν ένα μεγάλο παζλ.

Αλλαγή σκηνικού… Ο Ν. σηκώνεται από το γραφείο και πηγαίνει προς το παράθυρο. Έξω, ο ήλιος λάμπει σ’ ένα γαλανό ουρανό και φωτίζει το χειμωνιάτικο τοπίο, σ’ ένα κόσμο όπου οι αλκυωνίδες κρατούν τρεις μήνες και ο χειμώνας είναι τόσο όμορφος όσο και η άνοιξη… Η φύση ολάκερη υμνεί την πληρότητα και η ομορφιά είναι τόση που έχει πλημμυρήσει το σύμπαν. Το σώμα του είναι ζεστό, ο νους διαυγής και η καρδιά του γεμάτη μουσική. Σκέφτεται, κάτι σκέφτεται, μακάρι να’ξερα τι, γιατί αυτό που σκέφτεται είναι ο λόγος για τον οποίο γράφει αυτή την ιστορία για τον εαυτό του σ’ έναν ατελή κόσμο, γεμάτο προβλήματα και τραγικές αντιφάσεις… Αυλαία (εκεί)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: